David Cameron: Edward Snowden şi o parte a presei îngreunează eforturile antiteroriste

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a denunţat dezvăluirile făcute de fostul consultant NSA Edward Snowden şi de unele ziare despre activităţile de spionaj, argumentând că eforturile pentru combaterea terorismului sunt perturbate.

304 afișări
Imaginea articolului David Cameron: Edward Snowden şi o parte a presei îngreunează eforturile antiteroriste

Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit lui David Cameron, informaţiile clasificate dezvăluite de Edward Snowden şi de presă vor îngreuna activităţile serviciilor de spionaj de protejare a cetăţenilor.

"Ceea ce face Snowden şi ceea ce fac ziarele care publică dezvăluirile lui reprezintă un ajutor acordat celor care încearcă să ne facă rău, pentru a evita operaţiunile de monitorizare. Lumea noastră nu va fi mai sigură, ci mai periculoasă. Îi ajută pe inamicii noştri", a declarat Cameron, potrivit Reuters, într-o conferinţă de presă organizată după summitul de la Bruxelles.

Cameron a făcut aceste declaraţii după dezvăluirile privind amploarea activităţilor de spionaj ale Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională (NSA), acuzată că a interceptat comunicaţiile a numeroşi lideri politici străini, inclusiv ale cancelarului german Angela Merkel.

Premierul britanic nu a criticat nominal publicaţii care ar fi colaborat cu Snowden, dar printre acestea se numără ziarele The Guardian, Der Spiegel şi New York Times.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici