David Cameron: Londra, ţinta atacului constant al directivelor UE

Premierul britanic, David Cameron, a afirmat vineri că Marea Britanie se află sub "atacul constant" al directivelor UE, iar situaţia creează îngrijorare şi necesită o strategie defensivă, relatează BBC News Online.

373 afișări
Imaginea articolului David Cameron: Londra, ţinta atacului constant al directivelor UE

David Cameron: Londra, ţinta atacului constant al directivelor UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a apreciat, a doua zi după ce liderii europeni au ajuns la un acord privind recapitalizarea băncilor, că sectorul financiar din Marea Britanie reprezintă "un interes naţional esenţial".

"Londra - centrul serviciilor financiare din Europa - este ţinta unui atac constant, prin directivele de la Bruxelles. Este o zonă de îngrijorare, este vorba despre un interes naţional esenţial pe care trebuie să-l apărăm", a spus el.

Acordul încheiat de liderii statelor din zona euro mai prevede şi ştergerea a jumătate din datoria Greciei şi consolidarea principalului fond de salvare european, însă Partidul Laburist britanic consideră că acesta ar fi trebuit să includă şi un plan de impulsionare a creşterii economice în Europa.

Cameron va participa vineri în Australia la un summit de două zile al Commonwealth, pe ordinea de zi aflându-se subiecte legate de creşterea economică, schimbările climatice şi drepturile omului, precum şi de eventuale reforme ale sistemului monarhic britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici