David Cameron merge în Rusia, vineri, pentru a discuta cu Vladimir Putin despre Siria

Premierul britanic David Cameron a anunţat miercuri că va merge, vineri, la Soci, în Rusia pentru a discuta despre Siria cu preşedintele rus Vladimir Putin, aliat al lui Bashar al-Assad.

133 afișări
Imaginea articolului David Cameron merge în Rusia, vineri, pentru a discuta cu Vladimir Putin despre Siria

David Cameron merge în Rusia, vineri, pentru a discuta cu Vladimir Putin despre Siria (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Există o nevoie urgentă de a începe o negociere demnă de acest nume pentru a impune o tranziţie politică (în Siria) şi de a pune capăt acestui conflict. Mă voi duce la Soci (sudul Rusiei) vineri pentru a mă întâlni cu preşedintele Putin şi a discuta această problemă", a declarat David Cameron în faţa Camerei Comunelor din Londra.

"Există un număr tot mai mare de informaţii limitate dar convingătoare care arată că regimul a folosit şi continuă să folosească arme chimice, inclusiv gaz sarin, iar partea de incertitudine nu încetează să se diminueze", a continuat el.

"Vom continua să acţionăm pe toate fronturile (...) în favoarea unei soluţii politice", a adăugat el.

Premierul britanic a adăugat că a discutat miercuri dimineaţă despre situaţia din Siria cu secretarul de Stat american John Kerry.

Rusia este unul dintre principalii aliaţi ai regimului sirian al lui Bashar al-Assad. Puterile occidentale, în primul rând Statele Unite, încearcă să facă presiune asupra Moscovei pentru a pune capăt acestui conflict soldat cu peste 70.000 de morţi în doi ani, potrivit ONU.

John Kerry se afla miercuri la Roma, unde urma să aibă întrevederi cu oficiali italieni, israelieni şi iordanieni de rang înalt, în cadrul eforturilor de a pune capăt conflictului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici