David Cameron promite un guvern al "unei singure naţiuni" după victoria electorală

David Cameron, premier în funcţie al Marii Britanii şi lider al Partidului Conservator, a promis un nou guvern al "unei singure naţiuni" după revenirea de la Palatul Buckingham.

210 afișări
Imaginea articolului David Cameron promite un guvern al "unei singure naţiuni" după victoria electorală

David Cameron promite un guvern al "unei singure naţiuni" după victoria electorală (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"Marea Britanie se află într-un moment special. Voi încerca să adun toate regiunile ţării. Vom guverna ca partid al unei singure naţiuni, al unei singure Mari Britanii", a spus David Cameron, informează BBC News online.

"Am crezut întotdeauna în guvernarea cu respect. De aceea, în ultima legislatură am acordat prerogative sporite Scoţiei şi Ţării Galilor, am oferit Scoţiei un referendum privind rămânerea în Marea Britanie. În noua legislatură, mă voi ţine de cuvânt şi voi implementa cât mai curând planul descentralizării pentru Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord", a spus Cameron.

Partidul Conservator a obţinut o majoritate absolută în urma scrutinului legislativ din Marea Britanie, premierul David Cameron, care şi-a consolidat poziţia, mergând deja la Palatul Buckingham pentru a-i transmite reginei Elizabeth că poate forma guvernul. Potrivit rezultatelor oficiale parţiale, Partidul Conservator are cel puţin 330 de locuri în Camera Comunelor (din totalul de 650), în timp ce Partidul Laburist a obţinut doar 233 de mandate. Pe fondul dezastrului electoral, preşedintele Partidului Laburist, Ed Miliband, şi-a dat demisia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici