David Cameron se opune creării unor capacităţi comune de apărare la nivelul UE

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a reiterat, joi, cu ocazia unui summit european, opoziţia totală faţă de ideea unor capacităţi militare comune ale Uniunii Europene.

172 afișări
Imaginea articolului David Cameron se opune creării unor capacităţi comune de apărare la nivelul UE

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este normal ca naţiunile să coopereze în domeniul apărării pentru a avea securitate. Acest lucru este în interesul nostru, dar nu ar fi bine ca UE să se doteze cu capacităţi militare comune", a declarat David Cameron la Bruxelles, unde a început summitul pe tema apărării comune.

"Trebuie să facem o separare clară între cooperarea statelor UE, care este bună, şi capacităţile apărării comune a UE, care nu ar fi o idee bună", a adăugat liderul britanic.

Marea Britanie este ostilă conceptului "apărării comune europene", apreciind că Alianţa Nord-Atlantică garantează securitatea continentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici