David Cameron şi Ahmed Davutoglu au avut o întrevedere pe tema luptei contra grupării Stat Islamic

Premierul britanic, David Cameron, s-a întâlnit, marţi, la Londra, cu omologul său turc, Ahmet Davutoglu, pentru a discuta pe tema luptei împotriva grupării Stat Islamic (SI), cu două zile înainte de reuniunea coaliţiei internaţionale contra SI în capitala britanică.

119 afișări
Imaginea articolului David Cameron şi Ahmed Davutoglu au avut o întrevedere pe tema luptei contra grupării Stat Islamic

David Cameron şi Ahmed Davutoglu au avut o întrevedere pe tema luptei contra grupării Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este vorba de a doua întâlnire în decurs de o lună între cei doi lideri.

La finalul întrevederii, Guvernul britanic a anunţat că David Cameron şi Ahmed Davutoglu s-au angajat să colaboreze în vederea identificării unor potenţiali jihadişti.

"Sunt sigur că vom lucra împreună" cu Marea Britanie în lupta împotriva terorismului, a afirmat Davutoglu, promiţând "o cooperare strategică" între cele două ţări "împotriva tuturor ameninţărilor la adresa păcii".

La rândul său, Cameron a dat asigurări că "bătălia" împotriva "terorismului extremist" reprezentat de SI se numără printre priorităţi, la fel ca "necesitatea unei tranziţii în Siria".

Turcia a fost acuzată în repetate rânduri că a susţinut grupări rebele radicale, inclusiv SI, pentru a se opune regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, bestia neagră a Ankarei.

Turcia s-a apărat de aceste acuzaţii şi a dat asigurări că şi-a consolidat măsurile de control la frontierele sale.

Întrevederea dintre Cameron şi Davutoglu a avut loc cu două zile înainte de o reuniune a 20 de miniştri de Externe ai unor ţări din cadrul coaliţiei internaţionale contra SI.

Discuţiile din cadrul reuniunii se vor concentra pe cinci subiecte, şi anume combatanţii străini, campania militară împotriva unor poziţii ale SI, sursele de finanţare ale grupării jihadiste, comunicaţiile sale strategice şi asistenţa umanitară, potrivit unui oficial britanic de rang înalt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici