De la ajutor se poate ajunge la sacţiuni. Avertismentul lui Emmanuel Macron pentru Liban

  • Preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat politicienii libanezi că riscă sancţiuni dacă nu reuşesc să stabilizeze naţiunea pe un nou curs în termen de trei luni
  • Intensificând presiunea pentru reforme în ţară care se prăbuşeşte sub greutatea unei crize economice.
1043 afișări
Imaginea articolului De la ajutor se poate ajunge la sacţiuni. Avertismentul lui Emmanuel Macron pentru Liban

De la ajutor se poate ajunge la sacţiuni. Avertismentul lui Emmanuel Macron pentru Liban

Vizitând pentru a doua oară în mai puţin de o lună, Macron a marcat centenarul Libanului călătorind într-o pădure din afara oraşului Beirut pentru a planta un arbore de cedru, emblema unei naţiuni care se confruntă cu cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii sale din războiul civil din 1975-1990.

„Este ultima şansă pentru acest sistem”, a declarat Macron pentru POLITICO într-un interviu în timp ce călătorea luni în Beirut.

Macron a declarat că el caută „angajamente credibile” şi un „mecanism de urmărire exigent” din partea liderilor libanezi, inclusiv alegeri legislative în şase până la 12 luni.

În cazul în care nu reuşesc să schimbe direcţia în următoarele trei luni, a spus el, ar putea fi impuse măsuri, inclusiv reţinerea ajutoarelor financiare şi sancţiuni pentru clasa conducătoare.

Macron a declarat furnizorului de ştiri online Brut că va vizita din nou Libanul în decembrie.

Macron a declarat că comunitatea internaţională trebuie să rămână concentrată asupra situaţiei de urgenţă din Liban timp de şase săptămâni şi că este gata să ajute la organizarea unei conferinţe internaţionale, în coordonare cu Naţiunile Unite, la mijlocul lunii octombrie.

„Sunt gata să-l găzduiesc la Paris”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici