De la Londra la New York, în doar 90 de minute. Virgin Galactic şi Rolls-Royce vor să revoluţioneze zborurile peste Ocean

  • Virgin Galactic, compania de turism spaţial fondată de Richard Branson, vrea să revoluţioneze zborurile peste Ocean
  • Alături de Rolls-Royce, care a fabricat motoarele aeronavei Concorde, Virgin Galactic a prezentat un design preliminar al viitorului model de avion supersonic
  • Aeronava ar urma să transporte 19 persoane la o viteză de 3 Mach (3.675 km/h)
1938 afișări
Imaginea articolului De la Londra la New York, în doar 90 de minute. Virgin Galactic şi Rolls-Royce vor să revoluţioneze zborurile peste Ocean

De la Londra la New York, în doar 90 de minute. Virgin Galactic şi Rolls-Royce vor să revoluţioneze zborurile peste Ocean

Virgin Galactic face progrese în ceea ce priveşte noile proiecte pe care le dezvoltă. După ce a prezentat o racheta SpaceShipTwo, capabilă să transporte turişti în spaţiu, compania patronată de Richard Brandson vine cu o nouă idee: zboruri supersonice pentru pasageri, la aproape 17 ani distanţă de la ultimul zbor Concorde.
 
Viitoare aeronavă, a cărui design preliminar a fost prezentat luni, poate atinge viteza de 3 Mach (3.675 km/h) şi poate transporta până la 19 persoane.
 
Distanţa de la Londra la New York ar urma să fie parcursă în doar 90 de minute. Prin comparaţie, un zbor Concorde (viteză 2 Mach) pe aceeaşi rută dura aproape 3 ore, iar în prezent, o cursă de linie parcurge distanţa în peste 7 ore.
 
Virgin Galactic va colabora cu Rolls-Royce, companie ce a fabricat motoarele supersonice pentru Concorde.
 
Totodată, Richard Brandson a anunţat că a finalizat împreună cu NASA o evaluare a conceptului său de misiune pentru un model de vehicul supersonic, urmând să colaboreze cu Administraţia Federală pentru Aviaţie în vederea creării unui cadru de certificare a avionului pentru zbor.
 
„Până acum am făcut progrese extraordinare şi suntem nerăbdători să deschidem o nouă frontieră în călătoriile de mare viteză”, a afirmat directorul pentru spaţiu al Virgin Galactic, George Whitesides.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici