De la o dictatură la alta. Excentricul Gurbanguly Berdymukhamedov se retrage şi lasă locul fiului său

Fiul liderului autoritar al Turkmenistanului va candida la alegerile prezidenţiale anticipate de luna viitoare, o mişcare care pune bazele unei dinastii politice în această republică din Asia Centrală, bogată în gaze naturale.

5251 afișări
Imaginea articolului De la o dictatură la alta. Excentricul Gurbanguly Berdymukhamedov se retrage şi lasă locul fiului său

De la o dictatură la alta. Excentricul Gurbanguly Berdymukhamedov se retrage şi lasă locul fiului său

Preşedintele Gurbanguly Berdymukhamedov, în vârstă de 64 de ani, a anunţat sâmbătă alegerile anticipate, afirmând că este pregătit să cedeze puterea unei noi generaţii, într-o declaraţie care părea să sugereze că fiul său Serdar, în vârstă de 40 de ani, îi va succeda.

Televiziunea de stat din Turkmenistan a relatat luni că Partidul Democrat din ţară l-a desemnat pe Serdar drept candidat. El a ocupat sistematic o serie de posturi guvernamentale din ce în ce mai importante şi este în prezent vicepreşedinte al cabinetului.

Votul este programat pentru 12 martie.

Nicio rundă de alegeri din Turkmenistanul post-sovietic nu a fost considerată cu adevărat competitivă. Deşi opt candidaţi au concurat împotriva lui Berdymukhamedov la ultimele alegeri din 2017, toţi şi-au exprimat sprijinul pentru guvernul său, iar Berdymukhamedov a obţinut peste 97% din voturi.

Berdymukhamedov a venit la putere în 2006, după moartea excentricului Saparmurat Niyazov, şi a instaurat un cult al personalităţii omniprezent, similar celui al predecesorului său. Sub conducerea sa, ţara a rămas greu accesibilă pentru străini.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici