Debut oficial al campaniei pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa a început oficial luni şi se va încheia la 21 aprilie, la miezul nopţii. Zece candidaţi în cursă pentru alegerile prezidenţiale din 22 aprilie şi 6 mai activează pe teren de mai multe săptămâni, dar doar de luni au început să fie difuzate spoturi de campanie.

478 afișări
Imaginea articolului Debut oficial al campaniei pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fiecare candidat are dreptul la 43 de minute timpi de antenă, respectiv zece spoturi în format mic (un minut şi 30 de secunde) şi opt de format mare (trei minute şi 30 de secunde).

În plus, radiourile şi televiziunile vor trebui să le acorde cuvântul în mod egal candidaţilor (acelaşi timp, aceeaşi emisiune, aceeaşi oră).

În ceea ce priveşte afişele de campanie - lipite începând de luni pe panouri prevăzute în acest scop de primării - mai mulţi candidaţi au ales o fotografie nouă, precum şi un nou slogan.

François Hollande, care ar urma să câştige al doilea tur cu 53-56 la sută din intenţiile de vot în faţa lui Nicolas Sarkozy, potrivit ultimelor sondaje, a optat pentru un peisaj din Corrèze, departamentul său, ca fundal. Sloganul său, "schimbarea, acum", rămâne acelaşi.

Fostul judecător anticorupţie Eva Joly şi-a schimbat ochelarii roşii cu unii verzi şi afirmă: "Ecologia, adevărata schimbare".

"Da, Franţei", proclamă Marine Le Pen, candidata extremei drepte, fotografiată pe fundalul unui cer senin.

Nicolas Sarkozy păstrează aceeaşi fotografie şi acelaşi slogan, "Franţa puternică".

Campania pentru primul tur se va încheia oficial sâmbătă, 21 aprilie, la ora 00.00. Niciun rezultat, parţial sau definitiv, nu va fi anunţat până la închiderea urnelor, duminică, 22 aprilie, la ora 20.00 (21.00 ora României).

De asemenea, este interzisă difuzarea oricărui sondaj de opinie înaintea fiecărui tur de scrutin şi în ziua votului. Încălcarea acestei prevederi se pedepseşte cu o amendă de 75.000 de euro.

Această interdicţie riscă să fie încălcată la aceste alegeri, având în vedere multiplicarea reţelelor sociale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici