Decizia SUA privind primirea sirienilor, criticată de organizaţii internaţionale şi de republicani

Decizia preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama, de a primi 10.000 de refugiaţi sirieni este criticată atât de opoziţia republicană, care evocă riscuri teroriste, cât şi de organizaţii internaţionale, care consideră insuficientă contribuţia Statelor Unite.

495 afișări
Imaginea articolului Decizia SUA privind primirea sirienilor, criticată de organizaţii internaţionale şi de republicani

Decizia SUA privind primirea sirienilor, criticată de organizaţii internaţionale şi de republicani (Imagine: HEPTA)

Aproximativ patru milioane de oameni au fugit din Siria, iar sute de mii au ajuns în Europa. Pe fondul crizei din Uniunea Europeană, preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat primirea a 10.000 de imigranţi suplimentari în cursul anului bugetar 2015-2016.

"Criza refugiaţilor nu este doar o problemă europeană, este una a întregii lumi, avem obligaţii", argumentat Obama.

Însă organizaţiile internaţionale consideră insuficientă contribuţia Statelor Unite.

"Există o nevoie disperată de ajutor care nu este onorată", a reacţionat David Miliband, preşedintele Comitetului Internaţional de Salvare (IRC).

"Cifra de 10.000 de refugiaţi este dezolantă, pentru că nu este proporţională cu amploarea problemei; este necesară o reacţie globală mai eficientă", a adăugat David Miliband, potrivit CBS News.

Pe de altă parte, opoziţia republicană din Statele Unite atrage atenţia că printre imigranţi s-ar putea număra terorişti.

"Problema este că principalul nostru obiectiv trebuie să fie protejarea Statelor Unite", a declarat congresmanul republican Peter King.

"Ştiu că grupul terorist Stat Islamic va încerca să infiltreze membri printre refugiaţi, existând riscul de a intra terorişti în Statele Unite", a spus King.

În replică, Preşedinţia Statelor Unite a dat asigurări că vor fi respectate standardele de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici