Declaraţii contradictorii ale unui controlor de trafic aerian pe tema accidentului de la Smolensk

Un controlor de trafic de la aeroportul din Smolensk a oferit două declaraţii contradictorii după prăbuşirea avionului prezidenţial polonez pe 10 aprilie, informează site-ul postului Radio Polonia.

23 afișări
Imaginea articolului Declaraţii contradictorii ale unui controlor de trafic aerian pe tema accidentului de la Smolensk

Declaraţii contradictorii ale unui controlor de trafic aerian pe tema accidentului de la Smolensk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Declaraţiile au fost oferite în aceeaşi zi, anchetatorilor ruşi. Viktor Anatolevici Rijenko, controlor de trafic asistent pe aeroportul din Smolensk, avea sarcina îndrumării avionului Tu-154 spre pista de aterizare. În prima declaraţie, Rijenko afirmă că la distanţa de 1,1 kilometri (pe care a corectat-o la 1,5 kilometri), încă vedea avionul Tu-154 pe radare.

În a doua declaraţie, controlorul de trafic susţine că avionul nu se mai vedea pe radar când era la distanţa de 1,5 - 1,7 kilometri.

Avionul prezidenţial polonez s-a prăbuşit pe 10 aprilie în apropierea aeroportului din Smolensk, accident soldat cu moartea a 96 de persoane, inclusiv a preşedintelui Lech Kaczynski, a soţiei acestuia şi a numeroşi oficiali politici şi militari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici