Delegaţia guvernului Emiratelor Arabe Unite, prima vizită oficială în Isreal

  • Prima delegaţie oficială a Emiratelor Arabe Unite a plecat marţi în Israel.
  • Oficialii israelieni au declarat că vizita de cinci ore se va desfaşura la aeroport din cauza epidemiei de coronavirus.
  • Israelul şi Emiratele Arabe Unite au semnat deja mai multe tranzacţii comerciale de la mijlocul lunii august.
331 afișări
Imaginea articolului Delegaţia guvernului Emiratelor Arabe Unite, prima vizită oficială în Isreal

Profimedia

Prima delegaţie oficială a Emiratelor Arabe Unite a plecat marţi în Israel, pentru prima vizită după ce cele două ţări au normalizat legăturile luna trecută în baza unui acord intermediat de SUA.
 
Un avion Etihad Airways care transporta oficiali guvernamentali din Emiratele Arabe Unite, alături de demnitari americani, a părăsit capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, cu destinaţia Aeroportul Ben-Gurion, potrivit site-ului de urmărire a zborului FlightRadar24, notează Reuters.
 
Oficialii israelieni au declarat că vizita de cinci ore se va desfaşura la aeroport din cauza epidemiei de coronavirus.
 
Emiratele Arabe Unite şi statul Bahrain au devenit în septembrie primele state arabe care au semnat acorduri pentru a stabili legături formale cu Israelul, măsură despre care Washingtonul şi aliaţii săi au spus că vor încuraja pacea şi stabilitatea regională, dar a fost respinsă de către palestinieni.
 
Acesta este un moment istoric pentru ţara Emiratelor Arabe Unite şi Israel şi aşteptăm cu nerăbdare salaam (pace) ... în regiune”, a putut fi auzit unul dintre piloţi într-un videoclip postat pe Twitter. 
 
Delegaţia este condusă de ministrul Economiei din Emiratele Arabe Unite, Abdullah bin Touq al-Mari, şi ministrul de Stat pentru Afaceri Financiare, Obaid Humaid al-Tayer, potrivit unei purtătoare de cuvânt a ministerului de UAE.
 
Israelul şi Emiratele Arabe Unite au semnat deja mai multe tranzacţii comerciale de la mijlocul lunii august, când au anunţat prima dată că vor stabili relaţii depline.
 
Oficialii israelieni au declarat că se aşteaptă ca cele două părţi să semneze un acord reciproc de scutire de viză, primul între Israel cu o ţară arabă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici