Departamentul de Stat al SUA condamnă atacul comis vineri în Amsterdam

Departamentul de Stat al Statelor Unite a condamnat, duminică, incidentul din Amsterdam, în urma căruia două persoane au fost înjunghiate e un atacator care a fost ulterior împuşcat de poliţişti, relatează site-ul Politico.eu.

453 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Stat al SUA condamnă atacul comis vineri în Amsterdam

Departamentul de Stat al SUA condamnă atacul comis vineri în Amsterdam

"Departamentul de Stat îşi exprimă îngrjiorarea şi susţinerea pentru cei doi cetăţeni americani care au fost răniţi în urma atacului comis vineri în Amsterdam. Cerem tututor celor implicaţi să respecte intimitatea victimelor şi a famililor acestora în aceste momente dificile", a declarat purtătoarea Departamentului de Stat, Heather Nauert.

"Statele Unite sunt alături de aliaţii noştri olandezi şi de alte ţări în lupta noastră contra terorismului. Suntem pregătiţi să ajutăm autorităţile olandeze în investigaţia lor. Mulţumim poliţiei olandeze şi personalului medical pentru eforturile şi acţiunile sale de a avea grijă de cetăţenii noştri", a adăugat Nauert.

Ambasadorul SUA în Olanda, Pete Hoekstra, a lăudat de asemenea "eforturile eficiente şi curajoase".

Două persoane au fost rănite vineri în gara centrală din Amsterdam după ce au fost înjunghiate de un atacator care a fost ulterior împuşcat de poliţişti. Ambii erau cetăţeni americani care se aflău în vacanţă în Amsterdam.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici