Deputat rus: Acceptarea limbii române în Moldova este un pas spre despărţirea de Transnistria

Decizia Chişinăului de a recunoaşte limba română drept limbă oficială a Republicii Moldova reprezintă "încă un pas spre despărţirea definitivă de Transnistria", a apreciat joi şeful Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului rus, Aleksei Puşkov, citat de RIA Novosti online.

Deputat rus: Acceptarea limbii române în Moldova este un pas spre despărţirea de Transnistria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"(Republica) Moldova a recunoscut limba română drept limbă oficială, contrar prevederilor propriei Constituţii. Acesta este încă un pas spre despărţirea definitivă de Transnistria", a comentat Puşkov, pe contul său de Twitter.

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat joi, într-un interviu pentru postul rus de radio City-FM, că nu este împotriva acestei decizii, însă ar vrea ca Republica Moldova să ia în considerare interesele locuitorilor din regiunea transnistreană.

Curtea Constituţională de la Chişinău a stabilit joi că limba oficială a Republicii Moldova este "limba română, nu limba moldovenească în baza grafiei latine", conferind statut de normă constituţională Declaraţiei de Independenţă a ţării, adoptată în august 1991.

Preşedinţia Republicii Moldova a argumentat că denumirea ştiinţifică a limbii de stat în Republica Moldova este un lucru cert, subliniind că "naţiunea română este organizată în două state româneşti - România şi Republica Moldova".

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

 


comentează și tu Momentan sunt 5 comentarii
Taguri:
RUSIA ,
R.MOLDOVA ,
TRASNISTRIA
COMENTARII
 • ManagerFotball@yahoo.com 7 dec 2013

  Esti Captivat de Fotbal ? ... intra Aici: Http:///SmartUrl.it/MLRo Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te gratuit cu alti Manageri din lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League, chiar Trofeul UEFA C.L! Poti castiga Bani, Telefoane, etc!

  Http:///SmartUrl.it/MLRo

 • Dosoftei 6 dec 2013

  Spiritul pacii Acum e arhinecesar de recitit si implementat in randul tineretului o rezolutie adoptată UNANIM pe 7 decembrie 1965 de ONU. E vorba de Declarația privind promovarea printre tineret a idealurilor de pace, respect reciproc și înțelegerii între popoare Rezoluția 2037 (XX)…

 • @mircea si ion 6 dec 2013

  stimabililor, daca vedeti doar paiul din ochii rusului si nu parul din ochii vostri atunci aveti dreptate! dar stii ce stie rusul? ca limba oficiala in teritoriul Daciei de est dintre Prut si Nistru nu poate fi schimbat decat prin referendum sau vot parlamentar! UE vrea o noua Austrie!

 • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa