Deputaţii din Franţa au adoptat un proiect controversat privind activităţile serviciilor secrete

Deputaţii din Franţa au adoptat în primă lectură un proiect de lege privind activităţile serviciilor de informaţii care suscită numeroase critici din partea organizaţiilor pentru apărarea drepturilor civice şi a unei părţi a clasei politice, informează site-ul agenţiei Reuters.

147 afișări
Imaginea articolului Deputaţii din Franţa au adoptat un proiect controversat privind activităţile serviciilor secrete

Deputaţii din Franţa au adoptat un proiect controversat privind activităţile serviciilor secrete (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului francez, a adoptat proiectul de lege cu 438 de voturi pentru şi 86 împotrivă.

Proiectul a fost votat de parlamentarii din grupurile socialiştilor, stângii radicale şi de unii membri ai Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP, centru-dreapta).

Textul vizează legalizarea actualelor practici clandestine ale serviciilor de informaţii, în principal în misiunile de combatere a terorismului, pe fondul atentatelor islamiste din ianuarie.

Frontul Stângii a votat împotriva proiectului de lege.

Nicolas Sarkozy, preşedintele Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP), a asistat la reuniunea săptămânală a grupului parlamentar şi s-a pronunţat în favoarea controversatului proiect de lege, criticat de organizaţii pentru apărarea libertăţilor civice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici