- Home
- Externe
- (14.05.2023, 20:50)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deserturile delicioase ale bucătăriei turce: o încântare pentru simţuri
- Deserturile turceşti sunt rezultatul unei moşteniri istorice şi culturale bogate, care a fost influenţată de gastronomiile mediteraneană, balcanică, orientală, central-asiatică şi est-europeană.
- Deserturile turceşti se împart în trei categorii principale: pe bază de lapte, pe bază de aluat şi pe bază de fructe sau legume. Fiecare categorie are preparate specifice, care variază în funcţie de regiune, climat şi tradiţii.
- Deserturile pe bază de lapte sunt cele mai uşoare şi mai rafinate dintre deserturile turceşti. Ele se bazează pe folosirea laptelui, smântânii, iaurtului sau brânzei ca ingrediente principale.
891 afișări
Deserturile delicioase ale bucătăriei turce: o încântare pentru simţuri
Bucătăria turcă nu este doar renumită pentru preparatele sale sărate şi picante, ci şi pentru deserturile sale dulci şi aromate, care sunt o încântare pentru simţurile.
Printre deserturile pe bază de lapte se numără:
- Sütlaç: este un budincă de orez cu lapte, care se coace în cuptor până când capătă o crustă aurie. Sütlaç este un desert simplu, dar delicios, care se poate servi rece sau cald, cu scorţişoară sau nucşoară presărate pe deasupra
- Kazandibi: este un desert făcut din lapte gros şi zahăr ars, care se răstoarnă pe o tavă pentru a-i da un aspect caramelizat. Kazandibi înseamnă „fundul cazanului” şi se referă la modul de preparare al acestui desert. Kazandibi are o textură cremoasă şi un gust dulce-amărui
- Tavuk göğsü: este un desert făcut din lapte, zahăr şi piept de pui fiert şi mărunţit. Tavuk göğsü înseamnă „piept de pui” şi este un desert de origine otomană, care era servit la curtea sultanilor. Tavuk göğsü are o textură fină şi un gust delicat de lapte
Deserturile pe bază de aluat sunt cele mai populare şi mai variate dintre deserturile turceşti. Ele se bazează pe folosirea diferitelor tipuri de aluat (yufka, kadayıf, hamur), umplute sau acoperite cu nuci, fructe uscate sau ciocolată şi stropite cu sirop de zahăr aromatizat cu lămâie sau apă de trandafir, potrivit Istanbulepass.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Hamas acceptă propunerea de încetare a focului prezentată de Egipt și Qatar / Israelul începe ofensiva în Rafah
-
Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu Joe Biden la Casa Albă
-
Israelul a început o operaţiune în Rafah / Este ultimul bastion al Hamas în Gaza / Netanyahu: Propunerea Hamas este departe de a satisface cererile Israelului
-
Polonia verifică dacă judecătorul care a cerut azil în Belarus a fost spion
Printre deserturile pe bază de aluat se numără:
- Baklava: este un desert făcut din foi subţiri de aluat (yufka), umplute cu nuci măcinate (pistacii, fistic, migdale) şi stropite cu sirop de zahăr aromatizat cu lămâie. Baklava este un desert de origine otomană, care a fost inventat în bucătăria palatului Topkapı. Baklava are diferite variante în funcţie de regiune şi de tipul de nuci folosite.
- Künefe: un desert făcut din fire de aluat kadayıf umplute cu brânză şi presărate cu fistic, servit cald cu sirop de zahăr şi îngheţată .
- Revani: o prăjitură dulce făcută din griş şi înmuiată în sirop de zahăr, aromată cu apă de trandafiri sau portocale şi decorată cu fistic
Deserturile pe bază de fructe sunt următoarele:
- Pestil: un desert făcut din fructe uscate şi nuci împletite pe un şnur şi înmuiate în must de struguri neîndulcit, apoi uscate la soare
- Lokum: un desert făcut din zahăr gelat cu nuci, aromat cu apă de trandafiri, lămâie sau portocale, şi tăiat în cuburi .
- Aşure: un desert făcut din grâu fiert cu fructe uscate, nuci şi condimente, servit în boluri şi decorat cu rodii sau alte fructe
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Școala de stat nu îi pregătește pe elevi pentru viitor. Elevii trebuie să învețe la privat
Citește pe www.zf.ro: Ţara din Europa care se pregăteşte pentru un război la scară largă cu Rusia. ”Am testat deja economia de război, trebuie să fim pregătiţi pentru o criză pe termen lung”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Democrația reală înseamnă că tu, cetățeanul, ai putere decizională. Monopolul partidelor din România trebuie spart
Ţara din Europa care se pregăteşte pentru un război la scară largă cu Rusia. ”Am testat deja economia de război, trebuie să fim pregătiţi pentru o criză pe termen lung”
Povestea unui miliardar controversat. Cum a ajuns acesta dintr-un criminal cu acte în regula un afacerist de succes ce învârtea miliarde, iar acum este falimentar şi aproape să ajungă la puşcărie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami și a apărut așa în public, dar a fost întrebată imediat: „Ești bolnavă?”
PROSPORT.RO
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De necrezut câți lei primește lunar, de fapt
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 02:02
Universitatea Craiova o învinge pe FCSB şi încinge lupta pentru locul 2 în Superligă
-
astăzi, 02:00