„Dexit”. Partidul german de opoziţie AfD anunţă că va face campanie pentru ca Germania să părăsească UE

  • Membrii celui mai mare partid de opoziţie din Germania au votat pentru noul lor manifest electoral.
  • Partidul de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) va milita pentru politici anti-carantină, anti-imigraţie şi anti-UE, sub sloganul „Germania. Dar normală”.
2531 afișări
Imaginea articolului  „Dexit”. Partidul german de opoziţie AfD anunţă că va face campanie pentru ca Germania să părăsească UE

„Dexit”. Partidul german de opoziţie AfD anunţă că va face campanie pentru ca Germania să părăsească UE

Aşa-numita politică „Dexit” a apărut la o conferinţă de două zile în care s-a stabilit strategia înainte de alegerile generale din Germania ce vor avea loc în septembrie, relatează Euronews.

Cei 600 de delegaţi ai AfD s-au întâlnit faţă în faţă la Dresda, în ciuda pandemiei în curs de desfăşurare. Aceştia au votat printre altele şi în favoarea unei politici electorale pentru ieşirea Germaniei din UE.

Partidul, care şi-a construit bazele pe opoziţia faţă de politicile privind migraţia ale cancelarului Angela Merkel, a folosit întâlnirea pentru a-şi întări poziţia de opoziţie faţă de proiectul de reunificarea a familiei pentru refugiaţi, votând în favoarea unei interdicţii totale.

AfD şi-a arătat sprijinul pentru protestele împotriva restricţiilor. Co-preşedintele partidului, Joerg Meuthen, a cerut încetarea „acestor interdicţii, acestei închisori, aceastei nebunii a carantinei”.

În ciuda faptului că s-a considerat partidul „anti-carantină”, nu a reuşit să valorifice dificultăţile economice şi sociale rezultate din pandemie sau mişcările de stradă. Partidul a înregistrat o scădere semnificativă în sprijinul său. Acesta a scăzut la aproximativ 11% în sondaje, de la aproape 13% la alegerile din 2017, când a devenit principalul partid de opoziţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici