Dezastru în Grecia. Potopul a ucis cel puţin 7 oameni, între care şi un bebeluş

  • Salvamontiştii caută o persoană dispărută.
  • Ploile torenţiale au lăsat zeci de oameni din Evia sub cerul liber.
  • În staţiunea Bourtzi, viitura a răsturnat autoturisme şi a distrus terasele.
1445 afișări

Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Grecia. În urma inundaţiilor devastatoare, cel puţin 7 persoane au murit. Trei dintre victime, inclusiv un bebeluş, au fost găsite în satul Politika şi alte patru în satul Amfithea şi în zona Bourtzi din centrul Evia, anunţă pompierii.

Salvamontiştii căutau acum o persoană dispărută. Mulţi alţii au rămas izolaţi în case sau în maşini. Serviciul de pompieri a trimis un elipoter în Evia pentru a salva oamenii care au urcat pe acoperişurile caselor pentru a supravieţui.

„Suntem în noroi de la şase dimineaţa. Nu putem face nimic, m-am urcat pe masă pentru a mă salva. Am fost singur ”, spune un locuitor din Bourtzi.

Pompierii au evacuat zeci de persoane rămase blocate în case, i-au ajutat pe alţii să-şi golească locuinţele de apă şi au intervenit la peste 50 de incendii provocate de trăsnete.

În staţiunea Bourtzi, viitura a răsturnat autoturisme şi a distrus terasele. Zeci de oameni au rămas sub cerul liber. O parte din drumul de coastă a fost luat de ape, iar restul e acoperit de resturi şi de nămol.

„Ne confruntăm cu fenomene pe care nu le-am mai experimentat până acum”, spune ministrul adjunct al Protecţiei Civile, Nikos Hardalias, care a vizitat zona.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici