Dezvăluire: Soţia lui Peskov, fosta campioană olimpică Tatiana Navka, s-ar afla în vacanţă la Tel Aviv

În timp ce Rusia continuă să bombardeze Ucraina şi în ciuda sancţiunilor din ce în ce mai severe, soţia purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, ar fi în vacanţă la Tel Aviv zilele acestea, susţine fondatoarea asociaţiei „Prietenii israelieni ai Ucrainei”.

1365 afișări
Imaginea articolului Dezvăluire: Soţia lui Peskov, fosta campioană olimpică Tatiana Navka, s-ar afla în vacanţă la Tel Aviv

Tatiana Navka

Prezenţa Tatianei Navka, de două ori campioană mondială la patinaj artistic şi câştigătoare a Jocurilor Olimpice de la Torino 2006, vine într-un moment delicat în relaţiile dintre Israel şi Rusia.

Guvernul de la Tel Aviv, după criticile faţă de o anumită reticenţă manifestată până acum în sprijinirea militară a Kievului, a ieşit la rampă prin declaraţia lui Nachman Shai, ministrul israelian pentru Diaspora, care a declarat că „a sosit momentul să furnizeze asistenţă armată Ucrainei, aşa cum fac Statele Unite şi ţările NATO”.

Cuvinte care nu sunt pe placul Moscovei, cu fostul preşedinte rus Medvedev ameninţând cu o ruptură a relaţiilor.

Navka ar fi cazată la Hotelul Kempinski, un hotel de cinci stele din Tel Aviv, aflat pe malul mării, cu apartamente care costă 1.700 de dolari pe noapte.

În luna martie, fosta campioană a fost inclusă de Departamentul Trezoreriei SUA pe lista cetăţenilor ruşi sub sancţiuni din pricina soţul ei, în cadrul măsurilor luate împotriva liderilor şi oficialilor Moscovei pentru invadarea Ucrainei.

În iunie, Nakva a fost, de asemenea, sancţionată de UE.

„Refugiaţii ucraineni care fug de război încă le este greu să intre în Israel, dar soţia purtătorului de cuvânt al lui Putin se află în Israel fără probleme”, a comentat lui Ynet Anna Zarov, fondatoarea asociaţiei „Prietenii israelieni ai Ucrainei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici