Diosdado Cabello, un aliat al lui Hugo Chavez, reales preşedinte al Parlamentului Venezuelei

Diosdado Cabello, un aliat al preşedintelui Hugo Chavez, a fost reales în funcţia de preşedinte al Parlamentului Venezuelei

155 afișări
Imaginea articolului Diosdado Cabello, un aliat al lui Hugo Chavez, reales preşedinte al Parlamentului Venezuelei

Diosdado Cabello, un aliat al lui Hugo Chavez, reales preşedinte al Parlamentului Venezuelei (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

Votul a avut loc sâmbătă seara, iar Diosdado Cabello a fost reales în funcţia de preşedinte al Adunării Naţionale, informează BBC News.

Preşedintele Hugo Chavez se află în continuare în Cuba, unde este tratat de cancer şi unde, conform unor apropiaţi, "luptă pentru viaţă", după apariţia unor complicaţii la plămâni.

Opoziţia cere organizarea de noi alegeri prezidenţiale în cazul în care Chavez nu va putea depune jurământul de învestitură, joi. În acest caz, Cabello va prelua postul de preşedinte interimar până la desemnarea unui nou şef al statului.

Vicepreşedintele Nicolas Maduro a dat asigurări că, potrivit Constituţiei, Curtea Supremă de Justiţie îl poate reînvesti preşedinte pe Hugo Chavez, ceremonia de depunere a jurământului urmând să fie amânată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici