Directorul Agenţiei de Informaţii a Pentagonului şi adjunctul său îşi vor părăsi posturile

Directorul Agenţiei de Informaţii a Pentagonului (DIA), generalul Michael Flynn, şi adjunctul său îşi vor părăsi posturile, a anunţat miercuri Pentagonul.

236 afișări
Imaginea articolului Directorul Agenţiei de Informaţii a Pentagonului şi adjunctul său îşi vor părăsi posturile

Directorul Agenţiei de Informaţii a Pentagonului şi adjunctul său îşi vor părăsi posturile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Generalul Michael Flynn şi adjunctul său, David Shedd, "şi-au anunţat oficial astăzi (miercuri) planurile de părăsi în acest an posturile" pe care le ocupă, anunţă Pentagonul într-un comunicat, potrivit căruia această decizie este "prevăzută de ceva timp".

Concedierea lor va deveni efectivă "la începutul toamnei", a confirmat DIA pentru AFP.

Potrivit Washington Post, directorul DIA şi adjunctul său au fost obligaţi să-şi prezinte demisiile după ce au "semănat haos" în interiorul agenţiei. Generalul Michael Flynn ar fi intrat în conflict cu Michael Vickers, subsecretarul de la Apărare încărcinat cu activităţile de informaţii.

După un deceniu de războaie în Irak şi în Afganistan, DIA încearcă să revină la misiunea sa tradiţională de colectare a informaţiilor cu caracter militar şi să îşi extindă reţeaua din străinătate.

Washington Post scrie că postul de director al DIA ar putea fi preluat de generalul Mary Legere, care ar fi prima femeie de la conducerea acestei agenţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici