Discursul lui Vladimir Putin la parada de Ziua Victoriei de la Moscova: Rusia doreşte să vadă un viitor paşnic

Vladimir Putin şi-a început în această dimineaţă discursul în cadrul festivităţilor de Ziua Victoriei din Rusia, la Moscova.

2154 afișări
Imaginea articolului Discursul lui Vladimir Putin la parada de Ziua Victoriei de la Moscova: Rusia doreşte să vadă un viitor paşnic

Discursul lui Vladimir Putin la parada de Ziua Victoriei de la Moscova: Rusia doreşte să vadă un viitor paşnic

Preşedintele a mers de la Kremlin la Piaţa Roşie pentru a fi întâmpinat de rândurile masive de militari marţi, la începutul festivităţilor de Ziua Victoriei, care marchează înfrângerea Germaniei naziste în cel de-al doilea război mondial.
 
Vladimir Putin a declarat că un "război adevărat" este purtat din nou împotriva Rusiei, invocând victoria Uniunii Sovietice în cel de-al doilea război mondial pentru a spune că Occidentul încearcă să îi distrugă ţara.
 
Într-un discurs ţinut în Piaţa Roşie, în cadrul sărbătoririi Zilei Victoriei în Rusia, Putin a declarat că Rusia doreşte să vadă un viitor paşnic şi a spus că întreaga ţară se află în spatele a ceea ce Rusia numeşte "operaţiunea militară specială" din Ucraina.
 
Putin a spus că Occidentul a uitat victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în 1945, potrivit The Guardian.
 
Ziua Victoriei este una dintre cele mai importante sărbători publice din Rusia, când oamenii comemorează sacrificiile uriaşe făcute de Uniunea Sovietică în timpul aşa-numitului Mare Război Patriotic din 1941-45, în care au pierit aproximativ 27 de milioane de cetăţeni.
 
Această aniversare este cu atât mai încărcată emoţional cu cât Rusia deplânge miile de soldaţi ucişi în războiul de aproape 15 luni din Ucraina, care nu dă semne că se va încheia.

Putin le transmite soldaţilor ruşi că "întreaga ţară se roagă pentru ei

Vladimir Putin le-a spus soldaţilor ruşi care luptă în Ucraina că "întreaga ţară se roagă pentru ei", folosindu-se de discursul său de Ziua Victoriei pentru a-şi apăra invazia în Ucraina.
 
Vorbind la cea de-a 78-a celebrare anuală a înfrângerii Germaniei naziste, preşedintele rus a trasat paralele istorice între cel de-al doilea război mondial şi luptele din Ucraina
 
„Astăzi, civilizaţia se află din nou la un punct de cotitură, decisiv, un adevărat război a fost declanşat din nou împotriva noastră", a spus Putin, într-un discurs care a fost presărat cu furie.
 
Suntem mândri de participanţii la operaţiunea militară specială. Viitorul poporului nostru depinde de voi", a spus el.
 
Putin a acuzat Occidentul de "distrugerea valorilor tradiţionale" şi de propagandă a unui "sistem de jaf şi violenţă".
 
Scopul duşmanilor noştri, şi nu este nimic nou aici, este de a obţine dezintegrarea şi distrugerea ţării noastre".
 
Peste 500 de soldaţi ruşi care au luptat în Ucraina au fost prezenţi la paradă, potrivit presei de stat.
 
Şase lideri ai fostelor state sovietice au fost prezenţi la paradă. Într-o mişcare surpriză, luni, şefii Kazahstanului, Uzbekistanului şi Armeniei - trei ţări post-sovietice pe care Moscova se străduieşte să le menţină pe orbita sa - au anunţat pe că vor participa la parada militară din Piaţa Roşie alături de Putin.
 
În cinstea victoriei noastre!", a exclamat preşedintele rus, înainte de a se întoarce la locul său.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici