DISPARIŢIA zborului MH370: Franţa mobilizează noi mijloace în cadrul căutărilor în zona Insulei Réunion

Franţa mobilizează noi mijloace cu scopul de a continua căutările în zona Insulei Réunion, unde a fost descoperită o bucată de aripă de avion care aparţine, probabil, Boeingului 777 al Malaysia Airlines care efectua zborul MH370, dispărut în martie 2014, a anunţat Guvernul, relatează Reuters online.

338 afișări
Imaginea articolului DISPARIŢIA zborului MH370: Franţa mobilizează noi mijloace în cadrul căutărilor în zona Insulei Réunion

DISPARIŢIA zborului MH370: Franţa mobilizează noi mijloace în cadrul căutărilor în zona Insulei Réunion (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Justiţia franceză anunţa miercuri că are "dovezi foarte puternice" potrivit cărora fragmentul de aripă găsit săptămâna trecută în partea de est a insulei provine de la avionul care efectua zborul MH370, fără să fie la fel de categorică precum autorităţile malaysiene.

Autorităţile malaysiene anunţau joi că au fost găsite noi fragmente, ceea ce Franţa nu a putut confirma.

În contextul în care căutările urmează să fie extinse în zonă, secretarul de stat pentru Transporturi Alain Vidalies şi ministrul pentru Teritoriile de peste mări George Pau-Langevin au anunţat joi că noi aparate şi oameni urmează să fie afectate acestor operaţiuni.

"Pentru a răspunde nevoilor anchetei, s-a decis să se mobilizeze mijloace aeriene şi maritime suplimentare, cu scopul de a detecta eventuala prezenţă a unor noi fragmente în largul Insulei Réunion", au anunţat ei, citaţi într-un comunicat comun.

Un avion militar urma să survoleze zona începând de vineri, iar Brigada Jandarmeriei pentru Transport Aerian urma să înceapă să efectueze misiuni de "patrulare pe jos, misiuni de cercetare cu elicoptere şi ale Brigăzii Nautice", au adăugat ei.

Analize suplimentare au fost efectuate joi, în apropiere de Toulouse, asupra flaperonului găsit săptămâna trecută. O bucată dintr-un bagaj urma să fie încredinţată Institutului de Cercetare Criminalistică al Jandarmeriei în vederea unei expertizări.

Avionul Malaysia Airlines, care efectua o legătură între Kuala Lumpur şi Beijing, a dispărut de pe radare - dintr-un motiv necunoscut ă pe 8 martie 2014, cu 239 de persoane la bord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici