Dispozitivele electronice descărcate vor fi interzise la bordul aeronavelor cu destinaţia SUA

Dispozitivele electronice descărcate şi care nu pot fi deschise nu vor mai fi admise la bordul avioanelor cu destinaţia Statele Unite, a anunţat duminică agenţia americană pentru transport aerian (TSA).

415 afișări
Imaginea articolului Dispozitivele electronice descărcate vor fi interzise la bordul aeronavelor cu destinaţia SUA

Dispozitivele electronice descărcate vor fi interzise la bordul aeronavelor cu destinaţia SUA (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Responsabillii de securitate "controlează toate dispozitivele electronice. În timpul controlului, ei le vor putea cere proprietarilor să îşi deschidă dispozitivele, inclusiv telefoanele mobile", anunţă TSA într-un comunicat.

"Dispozitivele descărcate nu vor fi admise la bord", adaugă comunicatul, iar "călătorul va putea face obiectul unui control suplimentar".

TSA aminteşte că secretarul american pentru Securitate internă, Jeh Johnson, a anunţat miercuri o consolidare a securităţii pe unele aeroporturi.

Aceste măsuri nu au fost detaliate, iar comunicatul de duminică al TSA nu se referă decât la un aspect.

Potrivit unei surse apropiate dosarului şi citate de NBC, autorităţile se tem că laptopurile, tabletele, telefoanele mobile şi alte dispozitie electronice ar putea fi folosite ca bombe.

Secretarul pentru Securitate internă a anunţat că noile măsuri vor fi puse în aplicare "în zilele următoare" fără a preciza care vor fi aeroporturile vizate.

Un oficial din cadrul departamentului a declarat pentru AFP că aceste aeroporturi se află în Orientul Mijlociu şi Europa.

Sporirea măsurilor de securitate are loc pe fondul instabilităţii din Orientul Mijlociu şi al trimiterii în faţa justiţiei americane a principalului suspect în atacul asupra consulatului american din Benghazi, în Libia.

Interesele americane se confruntă, de asemenea, cu noi ameninţări din partea extremiştilor, pe fondul haosului irakian.

În ultimele luni, experţii americani în lupta împotriva terorismului au apreciat că este probabil ca extremiştii să adopte noi strategii pentru a eluda controalele pe aeroporturi, în special fabricarea unor explizibil imposibil de detectat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici