Dispută între Chişinău şi Tiraspol privind exercitarea controlului asupra unui sat

Evgheni Şevciuk, liderul regimului separatist de la Tiraspol, a semnat un decret intitulat "graniţa de stat a Transnistriei", incluzând satul Varniţa, care este sub autoritatea Chişinăului.

242 afișări
Imaginea articolului Dispută între Chişinău şi Tiraspol privind exercitarea controlului asupra unui sat

Dispută între Chişinău şi Tiraspol privind exercitarea controlului asupra unui sat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În limitele aşa-numitor frontiere ale Transnistriei este inclus oraşul Bender, cu trei sate, printre care se numără şi Varniţa.

Prim-vicepremierul moldovean responsabil de Reintegrare, Eugen Carpov, a declarat: "Nu se poate ca Varniţa să treacă sub auspiciile transnistrene; este un sat controlat în totalitate de către autorităţile constituţionale. Vom avea consultari cu toate instituţiile implicate".

Evgheni Sevciuk a semnat documentul luni, măsurile intrând în vigoare în 14 zile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici