Distrugător al Forţelor navale SUA, avariat după explozia unei rachete în timpul unui exerciţiu - FOTO, VIDEO

O rachetă a explodat la scurt timp după lansarea de pe un distrugător al Forţelor navale americane, care a fost avariat în urma incidentului, în cursul unui exerciţiu desfăşurat săptămâna trecută în largul coastelor din Virginia, relatează CNN.

414 afișări
Imaginea articolului Distrugător al Forţelor navale SUA, avariat după explozia unei rachete în timpul unui exerciţiu - FOTO, VIDEO

Distrugător al Forţelor navale SUA, avariat după explozia unei rachete în timpul unui exerciţiu

USS The Sullivans, un distrugător cu rachete ghidate, a înregistrat pagube minore după o defecţiune a rachetei folosite la exerciţiul de sâmbătă. Pagubele au fost provocate de fragmente ale rachetei, dar nicio persoană nu a fost rănită, a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor navale, Chris Johnson.

Potrivit lui Johnson, racheta care a explodat era de tip Standard Missile-2 (SM-2), care este folosită în mod obişnuit pentru contracararea ameninţărilor aeriene tradiţionale, precum avioanele de vânătoare.

În imagini din momentul exploziei obţinute de site-ul USNI News pot fi văzute flăcări mari la bordul USS The Sullivans, la scurt timp după lansarea rachetei.

Autorităţile militare americane au demarat o anchetă în acest caz, iar potrivit Forţelor navale este prea devreme pentru a determina dacă programul distrugătorului va fi afectat de incident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici