Dmitri Medvedev l-a numit "trădător" pe noul şef al armatei ucrainene. Sîrskîi s-a născut în Rusia sovietică şi a făcut şcoala militară la Moscova

Noul şef al armatei ucrainene, născut în Rusia, este un "trădător", a declarat astăzi Dmitri Medvedev, un înalt oficial rus de securitate.

1089 afișări
Imaginea articolului  Dmitri Medvedev l-a numit "trădător" pe noul şef al armatei ucrainene. Sîrskîi s-a născut în Rusia sovietică şi a făcut şcoala militară la Moscova

Dmitri Medvedev l-a numit "trădător" pe noul şef al armatei ucrainene. Sîrskîi s-a născut în Rusia sovietică şi a făcut şcoala militară la Moscova

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat joi îl va înlocui pe Valeri Zalujnîi de la conducerea armatei Ucrainei. În locul său va fi pus generalul Oleksandr Sîrskîi, ce până în prezent a fost comandantul Forţelor Terestre. Sîrskîi a servit timp de cinci ani în Corpul de artilerie sovietic.

Generalul Sîrskîi s-a născut în 1965 la Vladimir, pe atunci în Uniunea Sovietică, în prezent în Rusia. El locuieşte în Ucraina din anii 1980. La fel ca majoritatea persoanelor de vârsta sa din forţele armate ucrainene, el s-a pregătit la Şcoala Superioară de Comandă Militară din Moscova, echivalentul Uniunii Sovietice al West Point din America, alături de colegi care acum sunt comandanţi ruşi.

Ca răspuns la noul său rol, fostul preşedinte rus Medvedev l-a acuzat pe Sîrskîi, care nu a servit în armata Rusiei post-sovietice, că şi-a încălcat jurământul de ofiţer.

"Privind biografia noului comandant-şef al forţelor armate ucrainene, Sîrskîi, se simte un sentiment de ură, dispreţ şi dezgust", a scris Medvedev pe Telegram.

"Dezgust pentru un om care a fost ofiţer al Rusiei sovietice, dar a devenit un trădător Bandera, care şi-a încălcat jurământul şi îi serveşte pe nazişti, distrugându-i pe cei dragi. Fie ca pământul să ardă sub picioarele lui".

"Bandera" este o referire la Stepan Bandera, un naţionalist ucrainean din perioada celui de-al Doilea Război Mondial care a colaborat cu Germania nazistă pentru a lupta împotriva Armatei Roşii.

El este considerat un luptător pentru libertate de către unii ucraineni, dar un trădător de către mulţi ruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici