Dmitri Medvedev refuză să garanteze că Rusia nu va alipi regiunile Doneţk şi Lugansk

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a refuzat să garanteze că Rusia nu va alipi regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, care au votat separarea lor de Ucraina în cadrul unui referendum, relatează Bloomberg, în pagina electronică.

706 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev refuză să garanteze că Rusia nu va alipi regiunile Doneţk şi Lugansk

Dmitri Medvedev refuză să garanteze că Rusia nu va alipi regiunile Doneţk şi Lugansk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat Bloomberg, Medvedev a refuzat să garanteze că Rusia nu va alipi regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, afirmând că Statele Unite şi Uniunea Europeană trebuie să promită că nu vor interfera în Ucraina şi nu o vor împinge către intrarea în NATO.

"Nu trebuie să garantăm nimic nimănui pentru că nu ne-am asumat niciodată obligaţii în acest sens", a declarat Medvedev. "Cel mai important este să calmăm situaţia în Ucraina", a continuat el.

Totodată, premierul a declarat că Rusia a pregătit măsuri ca răspuns la potenţiala extindere a sancţiunilor americane şi europene.

"Ne îndreptăm încet dar sigur către un al doilea Război Rece, de care nu are nevoie nimeni", a declarat Medvedev. "Nu am comentat în mod special" sancţiunile şi "nici nu le-am răspuns aspru, deşi am putea face ceva neplăcut sau ofensator faţă de acele ţări care au introdus aceste sancţiuni", a adăugat premierul rus. El l-a acuzat pe preşedintele american Barack Obama, partenerul său de altădată în resetarea relaţiilor ruso-americane, de lipsa "tactului politic".

Medvedev, care a fost preşedintele Rusiei în perioada 2008-2012, marcată de o apropiere de Statele Unite, a declarat că este dezamăgit personal de modul în care Obama gestionează criza din Ucraina.

"Îmi pare foarte rău că ceea ce am dobândit atunci, rezultatele pe care le-am obţinut, sunt acum reduse la zero", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici