Dmitri Medvedev: Rusia nu este garantul integrităţii teritoriale a Ucrainei

Rusia nu este garantul suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, declară premierul rus Dmitri Medvedev, subliniind că această sarcină aparţine Administraţiei de la Kiev.

590 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev: Rusia nu este garantul integrităţii teritoriale a Ucrainei

Dmitri Medvedev: Rusia nu este garantul integrităţii teritoriale a Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat postului public de televiziune, Medvedev a subliniat că nu este responsabilitatea Rusiei, ci a Ucrainei, să garanteze integritatea teritorială. "Niciun stat din lume nu poate garanta integritatea teritorială a altui stat - este o aberaţie legală", a explicat Medvedev.

Medvedev a explicat că atitudinea Ucrainei faţă de Rusia în problema gazelor naturale este un fel de "şantaj", dat fiind că Administraţia de la Kiev solicită reducerea tarifelor în schimbul achitării restanţelor.

În opinia premierului, Rusia va putea începe dialogul cu Ucraina abia după stabilizarea situaţiei din această ţară. "Este necesară o anumită stabilizare politică, iar Ucraina trebuie să revină pe făgaşul dezvoltării normale", a subliniat Medvedev, explicând astfel de ce preşedintele Vladimir Putin a promis că va respecta "alegerea" ucrainenilor în scrutinul prezidenţial programat duminică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici