Dmitri Rogozin: SUA şi NATO dispun de aproximativ 1.000 de rachete de interceptare

Statele Unite şi aliaţii săi din cadrul NATO dispun de aproximativ 1.000 de interceptori capabili să distrugă rachete balistice intercontinentale ruseşti, a declarat vicepremierul rus care se ocupă de apărare.

332 afișări
Imaginea articolului Dmitri Rogozin: SUA şi NATO dispun de aproximativ 1.000 de rachete de interceptare

Dmitri Rogozin susţine că SUA şi NATO dispun de aproximativ 1.000 de rachete de interceptare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Împreună cu aliaţii săi, pe care Statele Unite i-au convins să cumpere nave echipate cu sistemul Aegis, potenţialul total poate fi estimat la aproximativ 1.000 de interceptori", a declarat Dmitri Rogozin, care este şi reprezentantul special al preşedintelui rus la NATO, într-un interviu acordat postului de radio Ecoul Moscovei, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

El a declarat că acest număr se apropie în prezent de limitele stabilite prin tratatul START.

"Nu există garanţii că după prima, a doua şi a treia fază (a proiectului de scut antirachetă american) nu vor mai fi şi a patra, a cincea sau a şasea etapă. Chiar credeţi că vor opri toate aceste tehnologii după 2020? Este un nonesens! Vor merge înainte cu dezvoltarea parametrilor tehnici ai interceptorilor şi a capacităţilor sistemelor lor de avertizare" a continuat Rogozin.

El susţine că interceptorii americani acoperă toată Rusia europeană până la Munţii Ural şi sunt capabili să distrugă nu numai rachete cu rază de acţiune mică sau medie lansate de state ce nu respectă normele internaţionale, ci şi rachete balistice intercontinentale ale forţelor armate ruseşti.

"Faptul că sistemul de apărare anticahetă poate lovi rachete strategice şi faptul că aceste baze şi flote sunt mobilizate în apele nordice demonstrează evidenţa ... natura antirusă a apărării antirachetă americane", a afirmat Rogozin.

Negocierile dintre Rusia şi NATO privind scutul antirachetă sunt blocate deoarece Moscova cere garanţii scrise şi juridice că scutul antirachetă nu va fi îndreptat împotriva sa. Washingtonul refuză să furnizeze astfel de garanţii, afirmând că scutul este îndreptat împotriva unor ţări ca Iranul şi Coreea de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici