Dmitro Kuleba a cerut accelerarea livrărilor de armament şi generatoare de electricitate

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a cerut marţi, cu ocazia reuniunii NATO de la Bucureşti, accelerarea livrărilor de armament şi generatoare de electricitate, în contextul atacurilor Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina.

145 afișări
Imaginea articolului Dmitro Kuleba a cerut accelerarea livrărilor de armament şi generatoare de electricitate

Dmitro Kuleba a cerut accelerarea livrărilor de armament şi generatoare de electricitate

Conform cotidianului Le Monde, Dmitro Kuleba a cerut livrarea rapidă de armament, inclusiv sisteme antiaeriene Patriot, şi generatoare de electricitate la reuniunea miniştrilor de Externe din ţările NATO.

Germania a anunţat că va furniza Ucrainei 350 de generatoare de electricitate, iar Uniunea Europeană ar putea furniza 500 de generatoare şi 2.000 de corturi prin intermediul Mecanismului de protecţie civilă.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a discutat prin telefon, marţi seară, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi i-a dat asigurări privind "suplimentarea asistenţei pe termen scurt".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
nato,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici