Doi bărbaţi care plănuiau un atac, arestaţi în Germania, pentru presupuse legături cu Stat Islamic

Poliţia germană a arestat, joi, doi bărbaţi în landul Bavaria, sudul Germaniei, pentru presupuse legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic şi pentru plănuirea "unui act serios de violenţă", informează Le Figaro.

1408 afișări
Imaginea articolului Doi bărbaţi care plănuiau un atac, arestaţi în Germania, pentru presupuse legături cu Stat Islamic

Doi bărbaţi care plănuiau un atac, arestaţi în Germania, pentru presupuse legături cu Stat Islamic

Poliţia i-a arestat pe cei doi bărbaţi, un irakian de 46 de ani şi un nigerian de 29 de ani, după ce a fost informată de serviciile secrete că suspecţii ar fost în contact cu membri ai reţelei teroriste Stat Islamic, a precizat procurorul bavarez, Thomas Steinkraus-Koch.

Unul dintre ei este deţinut la Munchen şi celălalt la Furstenfeldbruck.

Poliţiştii bavarezi nu au descoperit materiale suspecte în posesia celor doi bărbaţi, dar ancheta nu este încheiată. Poliţia a precizat că va oferi informaţii suplimentare despre caz vineri.

Reţeaua Stat Islamic a difuzat recent o înregistrare video în care sugera că noi atentate vor avea loc în Occident, printre care Londra, Berlin şi Roma ar putea fi posibile ţinte.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici