Doi jurnalişti ai AFP au fost daţi dispăruţi în Libia

Doi jurnalişti ai agenţiei France-Presse, Dave Clark şi Roberto Schmidt, care relatează despre evenimentele din Libia, nu au mai dat niciun semn de vineri seara, când se aflau în regiunea Tobruk, în estul ţării.

21 afișări
Imaginea articolului Doi jurnalişti ai AFP au fost daţi dispăruţi în Libia

Doi jurnalişti ai AFP au fost daţi dispăruţi în Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dave Clark, în vârstă de 38 de ani, şi Roberto Schmidt, în vârstă de 45 de ani, au declarat vineri seara într-un e-mail că intenţionează să meargă, sâmbătă, la circa 30 de kilometri de Tobruk pentru a se întâlni acolo cu opozanţi ai regimului liderului Muammar Kadhafi şi pentru a strânge declaraţii ale refugiaţilor care au fugit din cauza luptelor.

Ei erau însoţiţi de un fotograf al agenţiei Getty Images Joe Raedle, dar niciun contact nu a mai putut fi stabilit de atunci cu cei trei jurnalişti.

Dave Clark, care lucrează la sediul Agence France-Presse din Paris, este trimis special în Libia din 8 martie. Roberto Schmidt, fotograf la biroul din Nairobi, se află în estul Libiei din 28 februarie.

Mai mulţi jurnalişti au fost declaraţi dispăruţi de la începutul conflictului din Libia. Postul de televiziune Al-Jazeera, cu sediul în Qatar, a declarat sâmbătă că patru dintre jurnaliştii săi, între care un norvegian şi un britanic, sunt deţinuţi de autorităţi la Tripoli, după ce au fost arestaţi în vestul Libiei.

Autorităţile libiene deţin în prezent patru jurnalişti ai New York Times, daţi dispăruţi de marţi în estul Libiei. Cotidianul american a anunţat că aceştia vor fi eliberaţi vineri, dar niciun anunţ în acest sens nu a fost făcut.

La 12 martie, un cameraman al Al-Jazeera, din Qatar, a fost ucis într-o ambuscadă în apropiere de Benghazi, fieful opoziţiei din estul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici