Doi jurnalişti olandezi, răpiţi de rebelii marxişti în Columbia, au fost eliberaţi

Bert Koenders, ministrul olandez de Externe, a comunicat sâmbătă că cei doi jurnalişti au fost eliberaţi de rebelii din cadrul Armatei Naţionale de Eliberare (ELN) din Columbia, după ce au fost ţinuţi ostatici timp de aproape o săptămână, informează agenţia de ştiri Dpa.

495 afișări
Imaginea articolului Doi jurnalişti olandezi, răpiţi de rebelii marxişti în Columbia, au fost eliberaţi

Doi jurnalişti olandezi, răpiţi de rebelii marxişti în Columbia, au fost eliberaţi

Derk Johannes Bolt, în vârstă de 62 de ani, şi Eugenio Ernest Marie, 58 de ani, au fost răpiţi în timp ce se aflau în oraşul El Tarra, aflat în nordul ţării, în apropierea graniţei cu Venezuela.

Ministrul olandez a mulţumit autorităţilor columbiene pentru eforturile depuse pentru eliberarea celor doi.

ELN a comunicat că cei doi jurnalişti au fost reţinuţi ca o măsură de precauţie până la stabilirea motivelor pentru care aceştia se aflau în zonă de unde au fost răpiţi.

Gruparea ELN, care numără aproximativ 2.000 de membri, răpeşte în mod frecvent cetăţeni columbieni sau străini pentru a obţine răscumpărări şi avantaje politice.

Armata Naţională de Eliberare, care este al doilea cel mai mare grup insurgent din Columbia, se află în negocieri cu Guvernul columbian pentru a pune capăt unui conflict cu autorităţile statale care durează de mai bine de cinci decenii.

Cea mai mare grupare de gherilă, Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), a semnat deja un acord de pace în acest an cu Guvernul de la Bogota.

Din 1952 şi până astăzi, peste 200.000 de oameni au murit ca urmare a conflictului în care sunt implicate forţele guvernamentale, FARC şi ELN .
Anul trecut, ELN a răpit un jurnalist spaniol, pe care l-a eliberat şase zile mai târziu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici