Doi jurnalişti turci, daţi dispăruţi în Siria

Doi jurnalişti turci au fost daţi dispăruţi în Siria, a anunţat miercuri cotidianul Milat, care a solicitat ajutorul Guvernului turc pentru a îi putea găsi.

74 afișări
Imaginea articolului Doi jurnalişti turci, daţi dispăruţi în Siria

Doi jurnalişti turci, daţi dispăruţi în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Publicaţia a precizat într-un scurt comunicat că nu mai are veşti de cinci zile de la jurnalistul său Adem Ozkose şi de la cameramanul Hamit Coskun, care îl însoţeşte.

Cei doi au sunat la sediul cotidianului pe 9 martie şi au anunţat că se aflau în oraşul Idleb, în nord-vestul Siriei, asupra căruia forţele armate siriene au preluat controlul între timp, se arată în comunicat.

Preluarea controlului asupra oraşului Idleb, un fief al rebeliunii care sfidează regimul preşedintelui Bashar al-Assad de un an, a avut loc în urma unui asalt al armatei siriene asupra cartierului Baba Amr din Homs, în centrul ţării, în care sute de persoane au fost ucise, potrivit unor insurgenţi şi opoziţiei.

"Aşteptăm o declaraţie urgentă din partea autorităţilor siriene", scrie Milat, un cotidian naţional de ştiri creat în octombrie 2011, de centru-dreapta.

Jurnalistul şi cameramanul au pătruns pe teritriul sirian în urmă cu o săptămână, cu scopul de a realiza un documentar asupra situaţiei din această ţară, a anunţat agenţia de presă Anatolia.

Ministrul turc de Externe Ahmet Davutoglu a declarat pentru presă că ministerul său depune "eforturi neîncetate" în vederea găsirii jurnaliştilor dispăruţi.

"Situaţia umanitară se deteriorează în Siria", a spus el. "Îndemnăm cetăţenii să fie extrem de atenţi în legătură cu deplasările lor în Siria, mai ales după evenimentele care au avut loc în ultimele zile în această ţară", a adăugat ministrul turc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici