Doi militari americani ucişi într-un schimb de focuri pe aeroportul din Frankfurt. Agresorul este un albanez din Kosovo - VIDEO

Doi militari americani au fost ucişi şi alţi doi au fost răniţi în timpul unui schimb de focuri pe aeroportul din Frankfurt, în vestul Germaniei.

110 afișări
Imaginea articolului Doi militari americani ucişi într-un schimb de focuri pe aeroportul din Frankfurt. Agresorul este un albanez din Kosovo - VIDEO

Doi militari americani ucişi într-un schimb de focuri pe aeroportul din Frankfurt. Agresorul este un albanez din Kosovo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Doi militari din cadrul forţelor aeriene americane au fost ucişi, iar alţi doi au fost grav răniţi în timp ce se aflau la bordul unui autobuz şi se pregăteau să plece către Statele Unite.

Armata Statelor Unite a confirmat, într-un comunicat, că cele două persoane ucise şi alte două rănite sunt militari din forţele aeriene americane.

"Doi aviatori au fost ucişi şi alţi doi răniţi, într-un incident armat, azi (miercuri), la aeroportul internaţional din Frankfurt", anunţă cartierul general al US Air Force din Europa.

Numele lor şi unitatea de care aparţin nu au fost încă precizate.

Poliţia germană a arestat la scurt timp presupusul agresor, un tânăr în vârstă de 21 de ani originar din Kosovo, care trăieşte la Frankfurt. Mobilul său nu a fost stabilit pentru moment.

Tânărul care a deschis focul este un albanez din nordul Kosovo, a declarat miercuri un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei din Priştina.

"Potrivit informaţiilor noastre este vorba despre Arif Uka, originar din regiunea Mitroviţa (nord)", a declarat această sursă sub acoperirea anonimatului.

"Nu există un dosar, ceea ce înseamnă că nu au fost probleme cu el până în prezent, dar încă verificăm", a adăugat sursa citată.

Armata americană are mai multe baze în regiunea Frankfurt, folosite în special pentru logistica operaţiunilor din Afganistan şi Irak.

Germania, care s-a opus invaziei americane în Irak, dar care are circa 4.000 de militari în Afganistan, şi-a consolidat în ultimii ani supravegherea locurilor publice, între care aeroporturi.

Aeroportul din Frankfurt este situat la aproximativ 120 de kilometri de baza aeriană americană Ramstein, una dintre cele mai importante baze ale SUA din afara graniţelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici