Doi morţi şi nouă răniţi după deraierea unui tren turistic în Alpii francezi

Două persoane, dintre care o rusoaică, au murit şi alte nouă au fost rănite, sâmbătă dimineaţa, după ce un tren turistic a deraiat într-o zonă cu acces dificil din Alpes-de-Haute-Provence, în sudul Franţei, au anunţat echipele de salvare şi autorităţile.

111 afișări
Imaginea articolului Doi morţi şi nouă răniţi după deraierea unui tren turistic în Alpii francezi

UPDATE: Doi morţi şi nouă răniţi după deraierea unui tren turistic în Alpii francezi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit primelor informaţii, trenul care se deplasa între Nisa şi Digne-les-Bains a lovit o bucată de stâncă ce căzuse pe calea ferată şi un vagon s-a răsturnat, a anunţat sursa citată.

Potrivit Parchetului din Digne, o femeie de naţionalitate rusă şi o alta originară din regiune au murit.

Un pasager se află în stare gravă şi alte opt persoane au răni uşoare, dintre care mecanicul de tren, au anunţat pompierii, precizând că 34 de persoane se aflau la bordul acestui tren turistic. Operaţiunile de descarcerare şi preluare a victimelor erau în desfăşurare la prânz, în condiţii relativ dificile, din cauza ninsorii. Accidentul s-a produs într-o zonă izolată, unde accesul este dificil.

În total, au fost mobilizaţi 110 pompieri şi 32 de vehicule, precum şi două elicoptere, unul al jandarmeriei din Alpes-de-Haute-Provence şi unul al Securităţii civile din Alpes-Maritimes.

Ministrul francez de Interne Manuel Valls a declarat presei că ministrul Transporturilor Frédéric Cuvillier urmăreşte cu atenţie situaţia. "Vremea nu este cea mai bună, cu ninsoare, ceea ce face dificile condiţiile de salvare", a subliniat Valls.

Trenul turistic este exploatat de regia de transporturi din Provence-Alpes-Côtes-d'Azur. Nu este vorba despre reţeaua naţională de căi ferate, ci de cea aparţinând regiunii, a anunţat compania franceză a căilor ferate.

La 12 iulie 2013, deraierea unui tren în regiunea pariziană s-a soldat cu şapte morţi şi zeci de răniţi. În ianuarie, Biroul de anchete în caz de accidente de transport terestre a pus sub semnul întrebării regulile de mentenanţă ale companiei franceze de căi ferate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici