Doi parlamentari bulgari acuzaţi de huliganism şi rămaşi fără imunitate riscă să fie arestaţi

Parchetul bulgar va cere arestarea a doi parlamentari din cadrul partidului naţionalist Ataka, acuzaţi de huliganism, după ce Legislativul le-a ridicat imunitatea parlamentară şi a autorizat arestarea lor, relatează site-ul Novinite.com.

216 afișări
Imaginea articolului Doi parlamentari bulgari acuzaţi de huliganism şi rămaşi fără imunitate riscă să fie arestaţi

Parlamentari bulgari, acuzaţi de huliganism şi rămaşi fără imunitate, riscă să fie arestaţi (Imagine: parliament.bg)

Rumiana Arnaudova, purtătoarea de cuvânt a procurorului general Sotir Ţaţarov, a declarat într-un interviu pentru televiziunea Nova că cei doi parlamentari vor fi convocaţi joi în calitate de inculpaţi şi vor fi reţinuţi pentru 72 de ore. Ulterior, tribunalul va trebui să decidă dacă îi plasează în arest.

Liderul partidului Ataka, Volen Siderov, şi colegul său Desislav Ciukolov au fost implicaţi în trei incidente în zona Academiei naţionale de teatru şi film (NATFIZ), din centrul Sofiei, luna trecută.

Prima dată, cei doi i-au acuzat pe proprietarii unui magazin de băuturi şi tutun din apropierea NATFIZ că vând droguri şi ţigări interzise, declanşând un conflict cu aceştia, dar şi cu alţi cetăţeni şi poliţişti.

Ulterior, Siderov şi Ciukolov au pătruns de două ori în sediul NATFIZ, perturbând cursurile şi acuzând studenţii de consum de droguri.

În cazul atacului asupra magazinului, cei doi parlamentari au fost acuzaţi de huliganism şi rănirea uşoară a unui poliţist. Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară în acest caz, după ce aceştia au refuzat să renunţe la imunitate în mod voluntar.

În cazul pătrunderii în sediul NATFIZ, cei doi parlamentari au renunţat voluntar la imunitate, fiind acuzaţi de asemenea de huliganism.

Ulterior, Parlamentul a votat miercuri pentru arestarea lui Siderov şi Ciukolov. Un total de 124 de parlamentari au votat pentru arestare, în timp ce 19 s-au pronunţat împotrivă şi 15 s-au abţinut.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, Siderov şi Ciukolov riscă să fie condamnaţi la cinci ani de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici