Doi pasageri ai avionului Air France vizat de o ameninţare, reţinuţi în Franţa

Autorităţile franceze au reţinut doi pasageri ai avionului companiei Air France care a efectuat o aterizare de urgenţă în Kenya din cauza unei alerte cu bombă, informează BBC News online.

243 afișări
Imaginea articolului Doi pasageri ai avionului Air France vizat de o ameninţare, reţinuţi în Franţa

Doi pasageri ai avionului Air France vizat de o ameninţare, reţinuţi în Franţa

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, fost poliţist pe insula franceză Reunion, şi soţia sa sunt cei doi suspecţi.

Compania Air France a depus plângere pentru "periclitarea vieţilor pasagerilor şi membrilor echipajului".

Un avion de pasageri al companiei Air France care zbura din Mauritius spre Franţa a efectuat duminică o aterizare de urgenţă în Kenya după ce în grupul sanitar a fost găsit un dispozitiv suspect. Autorităţile au stabilit ulterior că nu era o bombă.

Inspectorul de poliţie kenyan Joseph Boinnet a declarat că avionul de tip Boeing 777 decolase din Mauritius cu destinaţia Paris, având la bord 459 de pasageri şi 14 membri ai echipajului.

După găsirea unui dispozitiv suspect, aeronava a aterizat în siguranţă pe Aeroportul Moi International din oraşul kenyan Mombasa.

Compania Air France a confirmat incidentul, explicând că toţi pasagerii au fost evacuaţi în siguranţă pe toboganele de urgenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici