Doi presupuşi membri Al-Qaida, arestaţi în Arabia Saudită. Suspecţii ar putea fi implicaţi în ameninţările la adresa ambasadelor din Orientul Mijlociu

Doi presupuşi membri Al-Qaida care ar putea fi implicaţi în ameninţări la adresa ambasadelor occidentale din Orientul Mijlociu au fost arestaţi în Arabia Saudită, a anunţat joi seara Ministerul de Interne la Ryad.

180 afișări
Imaginea articolului Doi presupuşi membri Al-Qaida, arestaţi în Arabia Saudită. Suspecţii ar putea fi implicaţi în ameninţările la adresa ambasadelor din Orientul Mijlociu

Doi presupuşi membri Al-Qaida, arestaţi în Arabia Saudită. Suspecţii ar putea fi implicaţi în ameninţările la adresa ambasadelor din Orientul Mijlociu

"Cei doi suspecţi ar putea fi implicaţi în ameninţările la adresa ambasadelor occidentale în regiune", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului saudit, generalul Mansour Turki.

Generalul Turki, citat de agenţia oficială de presă Spa, a precizat că cei doi bărbaţi, unul din Yemen şi celălalt din Ciad, aveau contacte cu ramura yemenită a reţelei extremiste Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA).

Suspectul din Ciad, expulzat anterior din Arabia Saudită, a reuşit să revină în ţară cu un paşaport din altă ţară, potrivit oficialului saudit.

AQPA se află la originea unei vaste alerte de securitate care a provocat închiderea unor misiuni diplomatice americane şi occidentale de la Sanaa şi în alte numeroase state în regiune, în Asia şi Africa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici