Doi români şi un fost deputat italian care livrau arme către FARC, arestaţi în Muntenegru

Doi cetăţeni români şi un fost deputat italian, care făceau parte dintr-o grupare ce plănuia livrarea de armament către organizaţia teroristă Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), au fost arestaţi în Muntenegru, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

1030 afișări
Imaginea articolului Doi români şi un fost deputat italian care livrau arme către FARC, arestaţi în Muntenegru

Doi români şi un fost deputat italian care livrau arme către FARC, arestaţi în Muntenegru (Imagine: Shutterstock)

Procurorii DIICOT au participat, în cooperare cu Direcţia Generală de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, precum şi cu Serviciul Român de Informaţii, la o operaţiune de amploare, alături de autorităţile judiciare din SUA şi Muntenegru, în urma căreia s-a reuşit arestarea pe teritoriul statului Muntenegru a membrilor unei grupări formate din cetăţeni români şi străini care plănuiau livrarea de armament către o organizaţie teroristă, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că au fost arestaţi cetăţenii români Cristian Vintilă şi Flaviu Virgil Georgescu şi politicianul italian Massimo Romagnoli, fost deputat în Parlamentul Italiei.

Gruparea din care aceştia făceau livra arme către FARC.

În acest caz, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut, marţi, mai multe percheziţii în Bucureşti.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici