Doi supravieţuitori, găsiţi printre dărâmături într-un oraş japonez la nouă zile de la cutremur

Doi supravieţuitori au fost găsiţi în Japonia în oraşul Ishinomaki, la nouă zile de la cutremurul urmat de tsunami care au devastat nord-estul ţării, a anunţat duminică poliţia.

35 afișări
Imaginea articolului Doi supravieţuitori, găsiţi printre dărâmături într-un oraş japonez la nouă zile de la cutremur

Doi supravieţuitori, găsiţi printre dărâmături într-un oraş japonez la nouă zile de la cutremur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O femeie în vârstă de 80 de ani şi un adolescent în vârstă de 16 ani au fost găsiţi sub dărâmături, în cursul după-amiezii. Erau în stare de hipotermie uşoară, dar erau conştienţi", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Ishinomaki, unul dintre oraşele cel mai grav afectate de cutremur şi tsunami.

"Au fost salvaţi cu elicopterul şi trimişi la spital", a adăugat el.

Echipele de salvare aproape au renunţat la speranţa de a mai găsi supravieţuitori.

Catastrofa din 11 martie a provocat moartea a 8.133 de persoane şi dispariţia altor 12.272, potrivit unui nou bilanţ provizoriu oferit de poliţia naţională şi dat publicităţii duminică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici