Doisprezece ultranaţionalişti ucraineni, ucişi într-o ambuscadă la Doneţk

Doisprezece membri ai mişcării ultranaţionaliste Pravî Sektor care luptau alături de forţele ucrainene, în estul ţării, au fost ucişi miercuri într-o ambuscadă la Doneţk, a anunţat mişcarea.

1489 afișări
Imaginea articolului Doisprezece ultranaţionalişti ucraineni, ucişi într-o ambuscadă la Doneţk

Doisprezece ultranaţionalişti ucraineni, ucişi într-o ambuscadă la Doneţk (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Au căzut într-o ambuscadă şi au fost atinşi de tiruri venind din apropierea gării, în cartierul Petrovski", în partea de vest a oraşului Doneţk, un bastion al separatiştilor proruşi, a declarat pentru AFP Artem Skoropadski, un purtător de cuvânt al mişcării.

"Doisprezece soldaţi s-au alăturat forţelor aeriene. Este o tragedie pentru noi. Iar moartea patrioţilor este o catastrofă pentru Ucraina", a scris, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Borislav Bereza, alt purtător de cuvânt al Pravî Sektor.

Şeful mişcării, Dmitro Iaroş, care a candidat în alegerile prezidenţiale din acest an şi care este un inamic recunoscut al Rusiei, o ţară în care este dat în urmărire pentru "incitare la terorism", a anunţat "pierderi îngrozitoare" în rândul acesteia.

Pravî Sektor, o mişcare ultranaţionalistă care s-a aflat în prima linie a contestării, la Kiev, ce a condus la îndepărtarea de la putere a regimului prorus al lui Viktor Ianukovici, este detestată în regiunile rusofone din estul Ucrainei.

Potrivit Primăriei de la Doneţk, cartierul Petrovski a fost scena unor confruntări armate intense în noaptea de marţi spre miercuri, în urma cărora mai multe case au fost avariate. De asemenea, cinci civili au fost răniţi în aceste confruntări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici