Dominique Strauss-Kahn, convocat marţi la Lille, ar urma să fie arestat preventiv într-un dosar de proxenetism

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a fost convocat marţi de anchetatori la Lille (nord) în dosarul de proxenetism supranumit Carlton şi ar urma să fie arestat preventiv, au anunţat sâmbătă surse apropiate dosarului.

920 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn, convocat marţi la Lille, ar urma să fie arestat preventiv într-un dosar de proxenetism

Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a fost convocat marţi, la ora 09.00 (10.00 ora României) pentru a fi audiat într-o fostă cazarmă a jandarmeriei din Lille, a adăugat această sursă, confirmând o informaţie apărută în cotidianul regional La Voix du Nord.

Fostul ministru socialist poate fi asistat de un avocat în cadrul menţinerii sale în custodia poliţiei, care poate dura până la 48 de ore, a precizat o sursă apropiată dosarului. Convocarea a ajuns la sfârşitul săptămânii la domiciliul din Paris al lui Dominique Strauss-Kahn.

Numele fostului favorit în cursa pentru alegerile prezidenţiale franceze a fost citat în urmă cu mai multe luni în acest dosar de proxenetism şi abuz de bunuri sociale care implică oameni de afaceri şi poliţişti. Mai multe persoane au fost inculpate în acest caz.

DSK a cerut în mai multe rânduri să fie audiat, pentru a se putea apăra, în acest dosar. El ar putea fi audiat ca martor sau plasat în custodia poliţiei de anchetatori, având în vedere elementele împotriva lui din acest dosar.

Fostul director al FMI şi-a exprimat dorinţa de a fi audiat încă de la jumătatea lui octombrie, pentru a pune capăt a ceea ce el califică drept "insinuări şi extrapolări hazardate" şi "rău-voitoare". În noiembrie, avocaţii săi au denunţat un "veritabil linşaj mediatic".

Dominique Strauss-Kahn ar trebui interogat pe tema petrecerilor la care ar fi participat, în special la Paris şi Washington, pentru a se stabili dacă femeile care au participat la acestea erau prostituate.

Ar trebui ridicată şi problema unor eventuale compensaţii pentru aceste seri, organizate în special de unul dintre apropiaţii săi, Fabrice Paszkowski, responsabil de o companie de echipamente medicale, şi David Roquet, fost director al unei filiale a grupului Eiffage.

Potrivit avocaţilor celor doi bărbaţi, inculpaţi în acest dosar, clienţii lor au răspuns deja negativ la această întrebare.

Dacă judecătorii care anchetează acest dosar apreciază că există acuzaţii grave în privinţa lui Dominique Strauss-Kahn, care ar putea fi urmărit pentru complicitate la proxenetism şi abuz de bunuri sociale.

În timp ce era favorit al Partidului Socialist la alegerile prezidenţiale din 2012, Dominique Strauss-Kahn şi-a văzut ascensiunea oprită brutal în mai 2011, după ce a fost arestat pentru agresarea sexuală a unei cameriste a hotelului Sofitel din New York.

Acuzaţiile penale au fost abandonate, dar el va compărea într-un proces civil în Statele Unite, iar cazul a antrenat o cascadă de dezvăluiri cu privire la viaţa privată a lui DSK, "ahtiat după sex" sau "bolnav" în opinia unora, sau "victima" unui complot, potrivit altora. El însuşi şi-a recunoscut gustul pentru "libertinaj", negând însă orice act de violenţă sau ilegal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici