Dominique Strauss-Kahn, convocat pe 28 martie pentru a fi inculpat

Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn a fost convocat pe 28 martie de către judecători pentru a fi inculpat de "complicitate la proxenetism în formă agravantă, într-o grupare organizată" şi "tăinuirea unui abuz de bunuri sociale" în cazul Carlton, anunţă o sursă judiciară.

185 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn, convocat pe 28 martie pentru a fi inculpat

Dominique Strauss-Kahn, convocat pe 28 martie pentru a fi inculpat (Imagine: Mediafax foto/AFP)

După două zile şi o noapte de arest preventiv la Lille, în nordul Franţei, Strauss-Kahn a fost eliberat şi i s-a comunicat convocarea de către magistraţii care instrumentează dosarul.

Infracţiunea de complicitate la proxenetism în formă agravantă în cadrul unei grupări organizate se pedepseşte cu un maxim de 20 de ani închisoare, iar tăinuirea unui abuz de bunuri sociale cu maximum cinci ani de închisoare.

Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a fost interogat în legătură cu petreceri libertine la care ar fi luat parte, mai ales la Paris şi Washington, cu scopul de a stabili dacă ştia că femeile care participau la aceste petreceri erau prostituate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici