Dominique Strauss-Kahn, faţă în faţă cu jurnalista care îl acuză de agresiune sexuală

Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn a fost confruntat de poliţie, joi dimineaţă, cu jurnalista Tristane Banon, care îl acuză că a încercat să o violeze în 2003.

1208 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn, faţă în faţă cu jurnalista care îl acuză de agresiune sexuală

Dominique Strauss-Kahn, faţă în faţă cu jurnalista care îl acuză de agresiune sexuală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi au fost chemaţi joi dimineaţă la sediul Brigăzii pentru combaterea delincvenţei (BRDP), în sudul Parisului.

Tristane Banon, o jurnalistă de 32 de ani, a depus plângere împotriva lui Strauss-Kahn în iunie, exact în momentul în care la New York apăreau dubii privind credibilitatea cameristei care îl acuza pe fostul director FMI că ar fi agresat-o sexual.

"Vreau să fie în faţa mea şi să îmi spună în faţă că este ceva imaginar. Vreau să îmi spună asta", declarase Tristane Banon pe 22 septembrie, referindu-se la Strauss-Kahn.

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional a depus la rândul său plângere împotriva femeii, pentru denunţ calomnios.

În momentul de faţă procurorii francezi au trei posibilităţi: fie să declare faptele prescrise, să claseze dosarul sau să sesizeze o instanţă judiciară.

Chiar şi în cazul clasării dosarului, lupta judiciară nu se va încheia pentru Dominique Strauss-Kahn.

Tristane Banon a avertizat că în cazul clasării, ea va depune o altă plângere, de data aceasta constituindu-se "parte civilă", ceea ce va antrena desemnarea unui judecător de instrucţie. Banon susţine că tentativa de viol ar fi avut loc în 2003.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici