Dominique Strauss-Kahn, plasat în arest preventiv la Lille, într-un dosar de proxenetism

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a fost plasat în arest preventiv marţi, la Lille, în dosarul de proxenetism supranumit Carlton, a anunţat Parchetul.

1127 afișări
Imaginea articolului Dominique Strauss-Kahn, plasat în arest preventiv la Lille, într-un dosar de proxenetism

Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El este acuzat de "complicitate la proxenetism" şi "tăinuirea unui abuz de bunuri sociale" în dosarul Carlton.

Strauss-Kahn a sosit cu puţin înainte de ora 09.00 (10.00 ora României) într-o cazarmă a jandarmeriei din Lille, unde fusese convocat. El a fost imediat informat cu privire la plasarea sa în arest preventiv de către anchetatorii poliţiei judiciare din Lille, potrivit sursei citate.

Avocatul său, Frederique Baulieu, a sosit la faţa locului pentru a-i acorda asistenţă clientului său, fără a face declaraţii pentru presă.

Arestul preventiv, o măsură privativă de libertate luată în cadrul unei anchete judiciare împotriva unei persoane suspectate că a comis o infracţiune, poate teoretic să dureze 96 de ore, dar nu ar urma să depăşească 48 de ore, a precizat o sursă apropiată dosarului.

Dominique Strauss-Kahn urma să fie interogat pe tema petrecerilor la care ar fi participat, în special la Paris şi Washington, pentru a se stabili dacă ştia că femeile care au fost prezente la acestea erau prostituate.

Mai multe deplasări ale acestora au fost organizate şi finanţate de doi antreprenori din regiunea Lille, Fabrice Paszkowski, directorul unei companii de echipamente medicale, şi David Roquet, fost director al unei filiale a grupului de construcţii Eiffage.

Ultima dintre aceste deplasări a avut loc între 11 şi 13 mai, în capitala americană, înaintea arestării lui DSK în cazul Sofitel din New York. În acest caz, în care camerista Nafissatou Diallo îl acuza pe DSK de agresiune sexuală, acuzaţiile penale au fost abandonate de justiţia americană.

Acuzaţia de tăinuire a unui abuz de bunuri sociale se referă la faptul că DSK ar fi ştiut de eventuala origine frauduloasă a cheltuielilor de care a beneficiat.

În timp ce era favorit al Partidului Socialist la alegerile prezidenţiale franceze din 2012, Dominique Strauss-Kahn şi-a văzut ascensiunea oprită brutal în mai 2011, după ce a fost arestat la New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici