Donald Trump anunţă că Venezuela a eliberat un cetăţean american acuzat de spionaj în favoarea SUA: "Va veni la Casa Albă, cu familia lui"

Preşedintele SUA, Donald Trump, a transmis sâmbătă că autorităţile din Venezuela au eliberat un american închis pentru presupuse fapte de spionaj în favoarea Washingtonului, informează site-ul cotidianului The New York Post.

435 afișări
Imaginea articolului Donald Trump anunţă că Venezuela a eliberat un cetăţean american acuzat de spionaj în favoarea SUA: "Va veni la Casa Albă, cu familia lui"

Donald Trump anunţă că Venezuela a eliberat un cetăţean american acuzat de spionaj în favoarea SUA

"Ostaticul american din Venezuela" ar trebui să aterizeze la Washington în după-amiaza zilei de sâmbătă şi "va fi la Casa Albă, cu familia lui, în jurul ori 19.00", a scris preşedintele SUA pe Twitter.

Joshua Holt, 26 ani, din Utah, a fost închis în Venezuela pentru presupuse fapte de spionaj în favoarea Statelor Unite, potrivit presei locale. Holt este însurat cu o femeie din Venezuela, care de asemenea a fost arestată când a venit să-şi viziteze soţul în închisoare.

Holt, un misionar mormon din Utah, a fost arestat în iunie 2016, când se afla în Venezuela pentru nunta sa. Familia lui susţine că a fost acuzat pe nedrept de spionaj, informează agenţia de ştiri Reuters.

Senatorul republican Orrin Hatch din Utah a comunicat că eliberarea lui Holt este rezultatul a doi ani de muncă asiduă şi a precizat că Holt se va întoarce în SUA alături de soţia sa.

Relaţiile diplomatice între Venezuela şi SUA sunt tensionate de mai mulţi ani. Washingtonul contestă legitimitatea regimului preşedintelui Nicolas Maduro, în timp ce Caracasul susţine că SUA doreşte să înlăture de la putere Administraţia Maduro pentru a obţine controlul asupra resurselor de petrol ale Venezuelei. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici