Donald Trump face o vizită simbolică la Alamo, în timp ce FBI-ul aşteaptă noi violenţe

  • Donald Trump este asaltat acum de critici din toate părţile, chiar şi din propriul partid.
  • După incidentele violente de la Capitoliu, preşedintele în exerciţiu rămâne fără colaboratori, iar democraţii continuă cu procedura de destituire.
  • Serviciile americane au informaţii despre zeci de atacuri armate, iar Garda Naţională a pregătit 15 mii de efective ca să apere capitala.
955 afișări
Imaginea articolului Donald Trump face o vizită simbolică la Alamo, în timp ce FBI-ul aşteaptă noi violenţe
După câteva zile de tăcere, Trump revine în faţa publicului cu o vizită la Alamo, un simbol pentru istoria SUA, după ce un mic grup de americani a fost asediat în 1836 de o forţă inamică mult mai numeroasă.
 
Casa Albă a anunţat că Donald Trump va marca astăzi respectarea unei promisiuni electorale: zidul neterminat de la graniţa cu Mexic.
 
Între timp, secretarul de stat Mike Pompeo, a criticat blocarea contului de pe Twitter al preşedintelui în exerciţiu: „Cenzură, cultura „woke”, corectitudinea politică, toate duc într-o singură direcţie - autoritarismul, deghizat în dreptate morală. Este similar cu ceea ce vedem la Twitter, Facebook şi Apple şi în prea multe campusuri universitare de astăzi.
 
Democraţii nu renunţă la planul de destituire a lui Donald Trump, iar ancheta se concentrează acum pe acţiunile a doi poliţişti de la Capitoliu care ar fi ajutat mulţimea să intre în clădire.
 
„Nu am nicio dovadă că ar fi existat colaboratori în interior. Avem doi poliţişti de la Capitoliu care îşi fac selfie-uri şi altul care îşi pune pe cap o şapcă MAGA şi umblă printre oameni pe oameni. Nu cunoaştem toate detaliile. Agenţii au fost suspendaţi. Altcineva a fost arestat”, spune reprezentantul democrat Tim Ryan, din Ohio.
 
Forumurile pro-Trump din SUA vorbesc în schimb de organizarea unui marş de 1 milion de oameni care ar trebui să ajungă la Washington pe 20 ianuarie, ziua ceremoniei de învestire a preşedintelui ales, Joe Biden.
 
Marile companii au decis să stopeze donaţiile către republicanii care se opun noului preşedinte ales, iar Deutsche Bank este unul dintre principalii creditori ai lui Donald Trump, care renunţă la colaborarea cu afacerile lui.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici